In steeds meer organisaties verdwijnen managementlagen en gaan professionals zelfstandiger werken. Zelfsturing is in opkomst en dit geeft professionals de ruimte om het werk effectiever en efficiënter te organiseren. Op iedere plek in de organisatie is in principe meer zelfsturing mogelijk, toch is het niet makkelijk.

Ervaar daarom in de Zelfsturende Teams Training hoe je als team of individu de eerste stappen kunt maken. Bepaal zonder hiërarchie gezamenlijk de doelen, de werkwijze en ieders bijdrage en maak ondertussen het werk weer een stuk leuker.

Zelfsturende Teams Training


Veel medewerkers opereren al behoorlijk ondernemend. Van alle kanten komen verzoeken en vragen en ze hebben veel te maken met ad-hoc werk. In de praktijk stuurt de manager niet dagelijks meer aan, maar is deze meer als coach actief.

Wanneer medewerkers al vrij autonoom bezig zijn is de stap naar zelfsturing relatief makkelijk gemaakt. En ook daar waar de dagelijkse leiding nu nog noodzaak is, zijn er kansen om meer verantwoordelijkheden binnen het team te beleggen. Binnen een (deels) zelfsturend team werk je echt samen aan het behalen van de doelen en bovendien kun je het plezier in het werk enorm vergroten. Naast meer werkplezier zorg je ook voor meer tevreden (interne) klanten, die merken het direct als een team zelf meer ‘in control’ is.

Resultaat Zelfsturende Teams Training


Na het volgen van de Zelfsturende Teams Training heb je:

  • kennis over wat een zelfsturend team is en waarom het een zegen is voor managers

  • inspiratie om meer verantwoordelijkheden in het team te beleggen

  • een pro-actieve mindset die aanzet tot reflectie

  • een uitnodiging tot gesprek met de (interne) klant

  • een betere onderlinge verbinding in het team

  • meer ruimte om te profiteren van individuele kwaliteiten

  • meer bevoegdheden; zelf regelend en coördinerend

  • de mogelijkheid tot het bepalen en bespreken van gemeenschappelijke doelen

  • vertrouwen in gelijkwaardig samenwerken en de gezamenlijke verantwoordelijkheid om besluiten te nemen

  • meer ruimte en handvatten om het vertrouwen te winnen van managers


 

Een zelfsturend team kan heel effectief en efficiënt zijn. Het opzetten ervan vraagt echter wel tijd, geduld, scholing en begeleiding. In deze training krijg je handvatten voor een goede start en krijg je tips om langzaam maar zeker meer ondernemerschap te tonen. Het biedt perspectief om het werk op een andere manier in te vullen waarbij je meer plezier, ruimte en tevreden klanten krijgt.

Tijdens de training word je meegenomen in de wereld van zelfsturing. Je hoort recente ontwikkelingen, successen en valkuilen. Ook ga je direct aan de slag om te reflecteren op de situatie van jouw team. In de training ga je pragmatisch aan de slag en stap voor stap de mogelijkheden voor het eigen team onderzoeken. Door de verschillende praktijkvoorbeelden krijg je inspiratie en merk je dat het écht kan en werkt. Morgen kan het team beginnen met het doorvoeren van de eerste stappen naar meer zelfsturing.

Ook als je wel werkt met een verantwoordelijke manager biedt deze sessie inzichten en handige tips om meer controle te nemen over het werk dat je doet.

Maatwerk Training Zelfsturende Teams


Onze trainingen worden op maat gemaakt en geheel aangepast aan de wensen en behoeften van de deelnemers en de organisatie.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van zelfsturende teams? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder!

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zelfsturende Teams Training” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…