In de team training Insights Discovery krijgt iedereen inzicht in zijn of haar eigen voorkeuren en die van de teamgenoten. Alle kansen en potentiële valkuilen worden onderzocht en gedeeld, zodat het team effectiever en efficiënter kan werken. De persoonlijke inzichten bieden reflectie en met de inzichten uit het team verbetert zowel de samenwerking als de communicatie. Werk aan het verder professionaliseren binnen jouw team en/of de gehele organisatie door duurzaam te werken aan de effectiviteit van medewerkers.

Resultaat Insights Discovery Training

Na de (team-) training Insights Discovery:

 • Hebben deelnemers meer inzicht in elkaars voorkeuren
 • Ontvangen alle deelnemers een persoonlijk insights profiel
 • Is er meer begrip voor andermans voorkeuren / kwaliteiten
 • Kunnen deelnemers beter verbinding maken en afstemmen op anderen
 • Heeft het team inzicht in de kansen en valkuilen van het team zelf
 • Is er informatie om efficiënter en effectiever met elkaar te werken
 • Is er een gezamenlijke taal, ten behoeve van bijvoorbeeld een cultuurverandering
 • Ontvangen alle deelnemers het boek “Een korte reis”, handleiding insights discovery
 • Kunnen medewerkers elkaar gemakkelijker aanspreken
 • Kan het team beter samenwerken, zowel intern als met anderen
Training insights discovery werkwijze

Voorafgaand aan de training vullen alle deelnemers individueel een digitale vragenlijst in. Het resultaat hiervan is een op maat gemaakt persoonlijk profiel en een exclusief team profiel.

In het eerste deel van de training krijgt het team uitleg over wat Insights Discovery is en wat het juist niet is. We onderzoeken ‘perceptie’ en op laagdrempelige wijze bespreken we het gedachtegoed van Carl Gustav Jung, de Zwitserse psychiater op wiens werk de training Insights Discovery is gebaseerd. Op interactieve wijze lichten we hierbij de Insights pijlers, voorkeuren en Insights typen toe.

Het tweede deel van de training bestaat uit een toelichting op het persoonlijke en het team profiel. Met behulp van diverse tools en aan de hand van vier Insights kleuren krijgen alle deelnemers inzicht in de eigen voorkeuren en die van teamgenoten. Het team gaat hierover met elkaar en de trainer in gesprek; we stemmen af en maken verbinding. Tevens zoeken en benoemen we kansen en mogelijkheden tot groei. Daarbij delen we tips en tricks om de communicatie op individueel en team-niveau te optimaliseren. Zo creëren we een open sfeer en groeit begrip en waardering voor elkaars werk. Hierdoor ontstaan kansen voor verdere verbetering van de communicatie en het samenwerken, bovendien stimuleert dit een boost in effectiviteit.

Maatwerk Insights Discovery Thema Trainingen


AVK is gespecialiseerd in trainingen op maat, op de eigen locatie. De Insights Discovery trainingen kunnen naar behoefte worden toegespitst op actuele thema’s die spelen binnen de organisatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld werkstress, assertiviteit en feedback. Ook is het mogelijk om de training te koppelen aan leiderschapsontwikkeling of een gewenste cultuurverandering.

De Insights Discovery team trainingen worden verzorgd door AVK coach en gecertificeerd Insights practitioner Martin West. De Insights team trainingen zijn waardevol voor ieder team op elk niveau binnen de organisatie en een ideale aanvulling op bijvoorbeeld een heisessie of teamdag.

Meer info over de juiste inhoud voor jouw team of organisatie? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina.

Wij helpen je graag verder!

1 beoordeling voor Insights Discovery Training

 1. Karen de Booij

  De Insights training heeft een positief effect gehad op het teamgevoel en bovendien gezorgd voor individuele groei van de teamleden. Zeer waardevol

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragenBrochure

Je investering

€ 1549,- per dag
€ 949,- per dagdeel

Prijzen zijn per groep, per dag(deel), incl. reiskosten en excl. BTW en eventuele voorbereidingskosten.

Insights profieltest: € 219,- per deelnemer.
1 dagdeel voorbereiding profieluitwerking verplicht.