Klaagvrij werken training gaat om het volgende principe: tevreden medewerkers werken effectiever en blije klanten blijven terugkomen. Wie wil dat nou niet? Toch is de realiteit anders. Het kost dagelijks energie om te werken aan tevredenheid van anderen én jezelf.

In ieder bedrijf is er in enige mate een klaagcultuur. Toch is dat niet bij alle organisaties direct zichtbaar. Hoe zorg je ervoor dat iedereen gehoord wordt en hoe bereik je als teamleider een cultuur waarin weinig geklaagd wordt? Klagen is soms nuttig; er wordt ten slotte kenbaar gemaakt wat niet gewenst is. Klagen zorgt echter niet voor verbetering. Sterker nog, klagers worden ‘slachtoffer’ en bovendien werkt klagen aanstekelijk. Uiteindelijk heeft dit een negatief effect op het werkplezier en de productiviteit. Zo gaat er veel tijd verloren door klagen. Tijd dus om aan de slag te gaan met klaagvrij werken!

Deze training is bedoeld voor teamleiders en managers die werken met teams die klagen en zichzelf slachtoffer voelen. Deze training is ook bedoeld voor teams die zelf merken dat ze ‘vast zitten’, (onderling) irritaties ervaren en klagen omdat zaken niet veranderen.

Klaagvrij Werken Training

Met de training Klaagvrij werken leer je het nut en het gevaar van klagen. Je leert hoe je jezelf en anderen verleidt om klaagvrij te werken, klagen om te zetten in pro-activiteit en te werken aan duurzame verbetering van zaken die je uit de flow houden.

Een klaagcultuur heeft direct negatief effect op de werknemerstevredenheid en klantcontacten. Werknemers onderschatten eigen mogelijkheden en managers klagen over het gebrek aan eigenaarschap bij medewerkers. AVK helpt organisaties om een klaagteam om te krijgen naar een pro-actief team. De wil om te winnen en effectief samen te werken keert terug in het team. Het management helpt actief mee. Dit zorgt voor hogere eigenwaarde, saamhorigheid en meer flexibiliteit om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ga daarom ook aan de slag met het ombuigen van klagen naar nuttiger gedrag tijdens deze training.

Resultaat Klaagvrij WerkenTraining

Na het volgen van de Klaagvrij Werken Training:

  • Weet je wat de diepere redenen van klagen zijn
  • Heb je inzicht in hoe klagen je leven kan beheersen
  • Kun je concreet aan de slag om vandaag al te oefenen met Klaagvrij zijn
  • Kun je schakelen van klagen naar het opmerken van je behoefte eronder
  • Is je bewustzijn weer gestimuleerd
  • Ondersteun je je collega’s die klagen
  • Is er een start van een pro-actieve cultuur
  • Is het onderbelichte potentieel van jou aan het licht gekomen en dat verrijkt de organisatie
  • Ben je op weg naar creatieve oplossingen van ogenschijnlijk onveranderbare lastige situaties

Inhoud Klaagvrij Werken Training


Jij wordt in deze training geconfronteerd met klagen, je eigen oordeel daarover en welke invloed je hiermee op je omgeving hebt. Je krijgt handvatten aangereikt die je direct verder helpen. Na deze training zul je dan ook minder klagen en meer communiceren vanuit jouw behoeften. Op deze dag leer je geen model of methode maar een vaardigheid. Een vaardigheid die heel simpel is en hooguit doorzettingsvermogen vraagt.

In de ochtend geven we je inzicht in klagen, bieden we concrete tools om een Klaagvrij Leven te beoefenen en onderzoek je jouw eigen ‘klaagmodus’. In de middag gaan we aan de slag met een concreet actieplan en het beïnvloeden van je omgeving. Je leert hoe je pro-actief invloed kunt uitoefenen en jouw team kunt leiden naar meer succes. Tijdens de training zullen we de werking van het brein behandelen, inzichten bieden en pragmatisch aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat je jezelf en anderen helpt om te communiceren vanuit behoeften en mogelijkheden.

Podcasts Klaagvrij Werken


AVK Coach Maarten Fijnaut is twee keer verschenen tijdens de Talkshow Het Heldere Uur van Sandra Brandt. Luister naar onderstaande podcasts en doe alvast inspiratie op om te beginnen met klaagvrij werken!Maatwerk Training Klaagvrij Werken


AVK is gespecialiseerd in trainingen op maat, bij jou op locatie, of juist op een externe locatie. De training Klaagvrij Werken kan voor grotere groepen worden verzorgd. Je kunt daarbij profiteren van een combinatie van twee energieke trainers. Sandra Brandt is klaagvrij expert en coach en Maarten Fijnaut is als trainer/coach expert in slimmer werken. Samen zorgen zij ervoor dat je na het verkrijgen van inzichten kunt werken aan het vergroten van je invloed. Afhankelijk van de behoefte is mogelijk om deze training in een dag of een dagdeel te verzorgen. Graag bespreken we de mogelijkheden voor jouw specifieke vraag.

Meer info over de juiste inhoud voor jouw team of organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klaagvrij Werken Training” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…