Met Nudging Training leer je keuzegedrag te beïnvloeden waar het toe doet. Veel professionals kunnen hun collega’s of klanten in actie te zetten, om ze te laten doen wat zij van hen vragen. Maar soms is dat lastig om voor elkaar te krijgen. Mensen komen hun afspraken niet na, trekken hun eigen plan of gaan vol in de weerstand zitten. Nudging is een nieuwe manier van gedragsbeïnvloeding. Nudging is het beïnvloeden van keuzegedrag van mensen op een efficiënte manier door het geven van een duwtje in de ‘goede’ richting (in het Engels: ‘nudge’).

Wat leer je in de training Nudging?

In de training Nudging leer je om mensen op een positieve manier te stimuleren om zich op een gewenste wijze te gedragen. Met een kleine investering heb je hiermee een groot resultaat. Je geeft niet zelf de oplossing, je dreigt niet en je stelt geen beloning in het vooruitzicht. Je stuurt alleen het onbewuste gedrag van je doelgroep. Zonder de keuzevrijheid weg te nemen en met een slimme inzet van communicatieboodschappen en aanpassing van de omgeving. Je maakt dus het gewenste gedrag aantrekkelijk!

Resultaat Training Nudging

Na de (team-) training nudging:

  • Is duidelijk wat nudging is en hoe je het kan benutten
  • Ontstaat meer inzicht in de wijze waarop we keuzes maken
  • Kunnen deelnemers op een gestructureerde manier nudging toepassen
  • Is duidelijk welke instrumenten werken en hoe
  • Kun je autonoom mensen motiveren om keuzes te maken
  • Behaal je sneller en effectiever je gestelde werkdoelen
  • Is er bewustzijn over de waarde van nudging en de ethische bezwaren
In het programma wordt theorie afgewisseld met individuele oefeningen en groepsopdrachten. Er wordt ingegaan op de achtergronden van Nudging, maar de persoonlijke leerdoelen en -praktijk staan in deze training centraal.

De deelnemers gaan samen aan de slag om concrete ‘Nudges’ te ontwerpen aan de hand van casuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Deze Nudges zijn dan na de training direct in te zetten.

Maatwerk training Nudging


AVK is gespecialiseerd in trainingen op maat, bij jou op locatie. De training Nudging is goed aan te sluiten op specifieke ontwikkelingen binnen de organisatie. Vooraf stemmen we dit met elkaar af. De trainingen zijn waardevol voor ieder team op elk niveau binnen de organisatie en een ideale aanvulling op bijvoorbeeld een heisessie of teamdag.

Meer info over de juiste inhoud voor jouw team of organisatie? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina. Wij helpen je graag verder!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nudging Training – Beïnvloeden van keuzegedrag” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…