Laat jij je regelmatig verleiden tot het checken van mail, Facebook en je telefoon?
Merk jij dat je ‘s ochtends direct je telefoon aanzet en ‘s avond met je tablet nog op de bank zit?
Handel je over het algemeen efficiënt en effectief, maar merk je dat jij of jouw collega’s soms onbewust afgeleid worden door biepjes, bliebjes en trillingen? 

Wij laten je zien en ervaren hoe jij jouw focus verder kunt optimaliseren zodat je zowel op het werk als privé meer resultaat behaalt en rust ervaart!

Ook als je jouw telefoon uit hebt staan en op je bureau hebt liggen leidt hij al af. Ons brein kan minder goed focussen en daardoor besteden we meer tijd en energie dan nodig. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en zijn we, zowel zakelijk als privé, constant bereikbaar. We vinden dat fijn, maar het zorgt ook voor een ongezonde spanning en afhankelijkheid. Onderzoekers van de universiteit van Texas ontdekten dat ons denkvermogen sterk afneemt met een telefoon in de buurt. Het gebruik van al onze moderne apparatuur is dus echt een probleem aan het worden. De balans is kwijt en steeds meer mensen worden ‘slaaf van hun mobieltje’. Tijd dus om actie te ondernemen!

Digital Detox Training

Om blijvende waarde toe te voegen en nieuwe ideeën te bedenken, leer je anders omgaan met het ‘besteden van jouw aandacht’. Je leert en ervaart gedurende een dagdeel of dag een digital detox die ervoor zorgt dat je de volgende dag echt wilt veranderen. Omdat we constant verleid worden om onze aandacht ergens anders op te richting doen we het in deze Digital Detox Training helemaal anders. Je leert hoe je meer energie kunt ervaren en betere resultaten kunt bereiken. Niet alleen omdat het essentieel is om zo concurrentie voor te blijven, ook omdat de kwaliteit van het werk en ons leven enorm verbetert.

In de training ‘Digital Detox’ krijg je inzichten en behandelen we praktische tips en technieken die jou helpen om los te komen van digitale actieverslaving. Samen met jouw team, afdeling of organisatie leer je om productiever te zijn door de juiste focus door te voeren. Het is makkelijk gezegd, maar niet zomaar gedaan… Daarom oefenen we tijdens training actief en heb je na afloop een concreet persoonlijk focusplan in handen. Je hoeft echt niet al je apparaten en apps weg te gooien om te leren meer controle over jouw gebruik te krijgen. Na de training sta jij weer aan het roer in plaats van dat je geleefd wordt!

Resultaat Digital Detox Training

Na het volgen van de Digital Detox Training:

  • Heb je meer controle over je eigen smartphone, tablet en internet gebruik
  • Is duidelijk wat ervoor zorgt dat we ons voorheen lieten afleiden
  • Ontstaat meer inzicht in de meerwaarde die focus voor jou kan opleveren
  • Kunnen deelnemers op zelfstandige wijze focus en aandacht in hun werk doorvoeren
  • Behaal je meer en betere resultaten in minder tijd
  • Zijn deelnemers meer bewust bezig met doelstellingen en minder met afleiding
  • Ervaren medewerkers meer energie en focus in het werk
  • Behoort ‘afleiding’ tot de verleden tijd
Deze training starten we met een reflectie oefening. We bespreken aandacht, de valkuilen en reflecteren op de situatie van het team als geheel en de werkwijze van de teamleden afzonderlijk. Je krijgt uitgelegd hoe het komt dat we massaal actieverslaafd zijn geworden, wat daaraan bijdraagt en vooral ook hoe je er mee om kunt gaan. Je gaat aan de slag om jouw eigen energievreters te inventariseren en je krijg concrete handvatten om je minder te laten afleiden door digitale aandachtstrekkers. Ook ervaar je wat een digital detox met je doet. Je krijgt inzichtelijk waarom we ons vaak laten afleiden en de deelnemers leren wat nodig is om écht met focus aan de slag te gaan. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om binnen het team, de afdeling of de organisatie productiever te werken zonder digitale afleiding. Samen maak je een eerste stappenplan en zorg je voor goede borging van focus en aandacht (zowel zakelijk als privé).

Je zult dezelfde dag al anders om gaan met tablet, smartphone en laptop, waardoor je kunt profiteren van werken met de juiste aandacht. We zorgen er met een concreet stappenplan bovendien voor dat deelnemers al tijdens de training werken aan hun eigen productiviteit en werkplezier.
Door het gebruik van praktijksituaties en ervaringen bij andere organisaties maken we het geleerde direct toepasbaar. De professionele begeleiding maakt het bovendien gemakkelijker om onderlinge irritaties te bespreken en te werken aan gedragen oplossingen. Op deze manier werken we aan een situatie waarbij het detoxen geen doel op zich wordt, maar bijdraagt aan een blijvende verbetering van effectiviteit en communicatie (intern en extern).

Maatwerk Training Digital Detox


Onze trainingen worden op maat gemaakt en geheel aangepast aan de wensen en behoeften van de deelnemers en de organisatie.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van Digital Detox? Neem contact met ons op of stel direct een vraag via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Digital Detox Training” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…