Productiviteit op kantoor wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheid je te concentreren op je werk. Helaas is concentratie één van de dingen die ons langzaam maar zeker onmogelijk worden gemaakt. Iedere 5 minuten staat er iemand aan het bureau, krijgen we een pling op onze telefoon of zegt Outlook dat er weer een nieuwe e-mail is. Steeds meer hoor je in het nieuws dat de werkdruk stijgt en stress een van de grootste productiviteitskillers is op kantoor.

Vanuit onze praktische benadering hebben we een training ontwikkeld om als team direct samen aan de slag te gaan om concrete productiviteitswinst te boeken. In de training Werkdruk & Stress Management staan beproefde methoden op het programma, maar de focus ligt vooral op de productiviteit van jouw team. Welke tips je op welke manier toe gaat passen in het team wordt concreet vastgelegd tijdens de training.


 • Waarom een training Werkdruk & Stress Management?

  • Waarom werken op kantoor niet werkt

  • Waarom Multitasken niet werkt • Stop met multitasken, afstappen van de afleidingseconomie, werken en samenwerken in plaats van elkaar storen

 • Je apparaten en gadgets weer voor je laten werken in plaats van dat ze je werk bepalen

 • Je dag- en weekspiegel

 • Ad-Hoc-Minderen, zo doe je dat

 • Bereikbaarheid versus beschikbaarheid

 • Zet slim je beschikbare mediums in onder jouw eigen voorwaarden: e-mail, Instant Messaging (IM), telefoon etc.

 • Slimme technieken gebruiken zoals Eat that frog en de Pomodoro techniek

 • Versla het vergadermonster

 • Omgaan met werkdruk

 • Team competenties


Stress? Stop met multitasken


Het is inmiddels wel duidelijk, diverse studies tonen aan dat de multitasker meer tijd kwijt is aan het uitvoeren van werkzaamheden dan de single tasker. De vraag is alleen: waarom zijn we dan nog steeds bezig toch te multitasken? We checken onze mail, bellen en laten ons storen door een collega of kennis via bijvoorbeeld Facebook of Whatsapp. Maar we doen daardoor wel 50% langer over onze taken...

En denk dan niet dat we tegenstander zijn van al die technische hoogstandjes. Maar je er door laten leiden is een tweede. Dus zet uit die pushmeldingen en ga weer geconcentreerd werken. Kortom tips genoeg om er voor te zorgen dat je weer productief kan werken. En dan nog met elkaar afspreken hoe je dat vol gaat houden!

Onze aanpak bij Werkdruk & Stress Management


Echt maatwerk:

 


  • De training gaat uit van de beginsituatie van het team. 

 

Workshops: • Belangrijk onderdeel van de training is het praktisch aan de slag gaan met de theorie, als team. Hierin onderscheid de aanpak zich van andere trainingen zoals

 • bijvoorbeeld Time Management trainingen. Na het volgen van deze training als team ga je met concrete afspraken aan de slag om de gezamenlijk gestelde doelen te bereiken.


Maatwerk in-company training Werkdruk & Stress Management


AVK is gespecialiseerd in op maat gemaakte trainingen bij jou op locatie. De exacte inhoud van de training Werkdruk & Stress Management wordt in overleg met jou en jouw team samengesteld.

Wij bieden maatwerk thematrainingen voor alle afdelingen in de organisatie. Onderwerpen uit de verschillende 'Slimmer Werken'-trainingen zijn onderling uitwisselbaar. Je hebt dus altijd de juiste training voor jezelf, je organisatie, team of afdeling.

 

Meer informatie over Werkdruk & Stress Management


Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!
Voor iedereen die productiever wil werken en die door middel van het maken van slimme afspraken de kwaliteit van zijn/haar functioneren wil kunnen optimaliseren en aantonen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werkdruk & Stress Management Training” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…