Samenwerken is belangrijk op de werkvloer. Met Serious Games – Samwerk spellen leren jouw collega’s efficient met taken om te gaan en de lijnen kort te houden. Zakelijk leren in spelvorm wordt steeds serieuzer. Het biedt organisaties en teams verbinding en plezier, naast een snelle ontwikkeling voor de betrokkenen. Door de informele setting en slimme opzet, worden patronen van de werkvloer inzichtelijk en wordt onbewust gedrag expliciet gemaakt. De trainers van AVK bieden professionele begeleiding, stimuleren reflectie en zorgen voor een omgeving waarbij de deelnemers elkaar actief opbouwende feedback geven.

Serious gaming is mede vanwege het ‘fun-gehalte’ de perfecte invulling voor een (deel van een) teamuitje of training. Op speelse manier maken we serieuze uitdagingen inzichtelijk en bespreekbaar. Bovendien is er ruimte om te oefenen met ander gedrag en zo direct te ervaren wat de effecten daarvan zijn.

Enkele voorbeelden van serious games die AVK apart verzorgt of die direct te combineren zijn met een van onze trainingen of een teamuitje:

Samenwerk-spel

Actief aan de slag om de samenwerking van jouw team verder te optimaliseren.

Werkwijze:

We starten met een korte theorie over de geheimen van de ideale samenwerking. Je krijgt hierbij antwoord op de vraag: Welke facetten zijn van belang om goed te kunnen presteren als team? Daarnaast onderzoeken we op welke wijze deze teamfacetten op dit moment worden ingezet in het team en waar de groeipotentie ligt. Dat doen we in ‘spelsetting’ met verschillende opdrachten, waaronder de Tower of Power, door problemen op te lossen en gezamenlijk te werken aan een einddoel. De deelnemers zijn (inter)actief bezig en hebben elkaar nodig. Alle facetten van samenwerking komen duidelijk naar voren. Na afloop reflecteren we uitgebreid: Hoe gaat het werken tussen ‘subgroepen’ en afzonderlijke teamleden? Wat ging goed in de samenwerking en wat kon beter. Het team zoekt gezamenlijk naar optimalisatie en gaat daarna opnieuw aan de slag. Na afloop vatten we de geleerde lessen samen en werken aan borging in de praktijk.

Feedback spel


Werken aan een open cultuur, waarbij mensen elkaar aanspreken.

Werkwijze:
We starten met praktijkvoorbeelden over de winst die te behalen is bij teams die elkaar aanspreken op zowel gedrag als behaald resultaat. We onderzoeken gezamenlijk de winst van het team door meer feedback aan elkaar te geven, zowel in de vorm van complimenten als in kritische feedback. Met behulp van een kaartspel en reflectievragen gaan deelnemers met elkaar in gesprek. Daarna leer je de lessen om elkaar degelijk van feedback te voorzien zodat het team in de toekomst profiteert van een lerende cultuur. In tweetallen gaan de deelnemers vervolgens in gesprek over actuele feedback om de prestaties naar een hoger plan te trekken. We sluiten af met een 'complimentendouche' waarin alle deelnemers profiteren van positieve feedback.

Creatie spel


Klaarstomen voor een nieuwe taak, gezamenlijk aan iets bouwen voor de toekomst.

Werkwijze:
We bespreken de uitdaging die voor de boeg staat en zoeken door middel van het VVV principe uit welke krachten en valkuilen we hierin hebben, welke oplossingsrichtingen we zien en welke acties we willen ondernemen. Om dit proces luchtig te maken en tussentijds alvast te werken aan 'gezamenlijk bouwen' integreren we een 'creatie' spel, hierbij bouwen met Kaplan een 'onmogelijke brug' en ervaren de deelnemers hoe het is om samen te bouwen met een bijna ondoenlijke uitdaging. Bovendien ervaart het team zo hoe om te gaan met plannen, organiseren, teleurstellingen en succes. Na afloop heeft het team een concreet actieplan in handen en is de creativiteit van het team ten volle benut.

Zelfsturing spel


Aan de slag met elkaar om samen problemen op te lossen en zelfsturend te werk te gaan

Werkwijze:
We starten met theorie over zelfsturing en voorbeelden uit de praktijk. Met behulp van tangram-opdrachten en reflectievragen gaat het team zelfsturend aan de slag. Hierna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek op basis van de resultaten en feedback. Daarna leren we de lessen om zelfsturing succesvol door te voeren. We sluiten af met een 'complimentendouche' waarin alle deelnemers profiteren van positieve feedback.

Werkstress-spel


Samen in gesprek over energievreters en energiebronnen op de werkvloer.

Werkwijze:
Medewerkers uit 1 team nemen actief deel aan de koerskaart. Een 'bordspel' op het gebied van werkstress. De deelnemers ervaren en bespreken de effecten van werkdruk, maken effecten van ‘stressoren’ bespreekbaar en bovendien delen we inzichten in verbetermogelijkheden. Een speelse manier om een serieus onderwerp bespreekbaar te maken en vervolgens pragmatisch aan de slag te kunnen gaan met de bevindingen.

HNW-spel


Wennen aan (samen)werken op een andere manier en benoemen van concrete acties.

Werkwijze:
Twee groepen krijgen kaarten, verdeeld over de themagroepen uit het spel. Beide groepen krijgen de opdracht een selectie te maken en met vragen aan de slag te gaan door op zoek te gaan naar antwoorden en/ of stellingen te waarderen op waarde. Vervolgens vinden de groepen oplossingen en/of oplossingsrichtingen, waarna we die plenair met elkaar bespreken. We destilleren vervolgens een top 10 van aandachtspunten voor de organisatie vanuit de optiek van het team en benoemen concrete acties.

e-Mail Etiquette spel


Een spel om e-Mail Etiquette bespreekbaar te maken en zodoende samen tot goede afspraken te komen

 


Klik hier om naar het e-Etiquette spel te gaan.

Ontdek het Datalek


Een zakelijk spel waarbij de deelnemers op een leuke en ontspannen manier leren wat wel en wat geen datalek is en hoe deze moet worden gemeld.

Klik hier om naar het spel "Ontdek het Datalek" te gaan.

Escape Room Team Challenge


Een bedrijfsuitje boordevol spanning en sensatie waarbij je met hulp van een AVK coach belangrijke inzichten krijgt over de samenwerking in jouw team.

Klik hier om naar de Escape Room Team Challenge te gaan.

Overige spellen/spelvormen


Er zijn talloze spellen die we regelmatig of af-en-toe gebruiken in onze trainingen. Ook ontwikkelen we graag aparte spellen of situaties voor specifieke uitdagingen. Omdat leren en spelen ons in het bloed zit, profiteer je van de ervaring. AVK regelt dit snel en effectief, tegen aantrekkelijke tarieven. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Serious Games – Samenwerk spellen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Prijs op aanvraag.

Serious games worden vaak in combinatie met training of coaching gedaan. De kosten zijn afhankelijk van de wensen en doelen die je als team wilt behalen. Vraag een vrijblijvende offerte aan, toegespitst op jouw team of afdeling.

Andere suggesties…

Andere suggesties…