E-mail Etiquette Spel is een manier om op een laagdrempelige manier etiquette te leren. Een zakelijk spel om e-mail etiquette bespreekbaar te maken en zo tot goede afspraken te komen om overvolle mailboxen te voorkomen.

Waarom heb je e-mail etiquette (e-Etiquette) nodig?


Het werken met e-mail (en digitale communicatie als geheel) heeft een grote vlucht genomen. Toch hoor je veel mensen klagen over de slechte naleving van de ongeschreven regels bij het gebruik hiervan. Zo hebben we last van volle postbussen, overmatig 'cc' gebruik en zijn verwachtingen van reactietijden niet waar te maken.

AVK ontwikkelde om deze reden het e-Etiquette spel. Een zakelijk spel waarbij je als team samen de dialoog aangaat aan de hand van vragen, stellingen, video's en voorbeelden over zakelijk e-mail gebruik in het spel.

Doel van het e-Etiquette spel


Het doel van het spel is dat je als team of afdeling samen tot de best passende afspraken komt over het omgaan met e-mail binnen de organisatie. Doordat je met elkaar de dialoog aangaat worden afspraken niet eenzijdig opgelegd (wat acceptatie in de weg staat) maar kom je juist samen tot commitment en gezamenlijk vastgestelde afspraken.

Hoe werkt het e-Etiquette spel?


Het e-Etiquette spel is een bordspel op A0 formaat dat je speelt met 3 tot 8 personen. Tijdens het spel doorloop je 7 vragen met de groep. Elke vraag bevat verdiepingen, stellingen en achtergronden zoals een video, zodat je met de juiste mindset een gerichte discussie met elkaar kunt voeren om zodoende te komen tot de gewenste afspraken / e-mail etiquette.


Het spel wordt gespeeld onder begeleiding van een trainer/teamcoach van AVK die gespecialiseerd is in e-mail etiquette. Het spel duurt circa 2,5 uur en kan gespeeld worden met 1 groep of met meerdere groepen tegelijkertijd.

Het spel is ideaal om te combineren met onze trainingen die gaan over samenwerken met Outlook.

Overige spellen/spelvormen


Er zijn talloze spellen die we soms of regelmatig gebruiken in onze trainingen. Ook ontwikkelen we graag aparte spellen of situaties voor specifieke uitdagingen. Omdat leren en spelen ons in het bloed zit, profiteer je van de ervaring. AVK regelt dit snel en effectief, tegen aantrekkelijke tarieven. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

2 beoordelingen voor E-mail Etiquette Spel

  1. Niels van Aken

    Bedankt voor je leuke reactie Yvonne! En wat fijn dat we voor jou het werk ook weer iets leuker en slimmer hebben kunnen maken. Ik geef het door aan Inge! Groetjes, Niels.

  2. Yvonne Venloo

    Beste AVK, Vrijdag 26 januari 2018 heb ik met een groep deelnemers van het E-Mail Etiquette spel mogen genieten. Door trainer Inge hebben wij’ informatie gekregen hoe de overlast van volle postbussen tegengegaan kan worden, overmatig ‘cc’ gebruik en verwachtingen van reactietijden die niet waar gemaakt kunnen worden. Tijdens de leerrijke training hebben we op alle vragen die wij stelden antwoord gekregen. Deze training smaakt naar meer. Dank.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. excl. BTW

Vraag een vrijblijvende offerte aan op basis van jouw specifieke wensen.

Andere suggesties…

Andere suggesties…