Office 365 biedt veel verschillende producten en diensten die je rechtstreeks afneemt van Microsoft. Het overstappen op Office 365 vergt veelal wel een aanpassing in de werkwijze. Daarom kan een Office 365 training erg handig zijn.

Willen jij en jouw collega’s ook nóg slimmer werken met Office 365? Maak dan kennis met de specialisten van AVK. Stel je eigen groep samen of volg b.v. met de hele afdeling een training. Wij helpen je graag in deze maatwerk training op weg met het juiste gebruik van Office 365 en geven je de belangrijkste Tips & Tricks om op een andere manier efficiënter samen te gaan werken.

Ontdek dat wat je al dacht te weten van Office nog veel slimmer kan met Office 365!

Anders werken met Office 365


Soms kiezen organisaties voor Office 365 omdat ze aan een nieuwe versie toe zijn. Andere organisaties kiezen voor Office 365 omdat ze anders en veelal efficiënter en effectiever willen samenwerken. Bijvoorbeeld door minder te e-mailen naar elkaar, door papierloos te gaan werken, of vaker plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen samenwerken of omdat vergaderingen nu echt eens anders moeten.

In Office 365 zitten niet alleen de standaard bekende programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook maar ook heel veel andere “Apps” die juist bedoeld zijn om het samenwerken te bevorderen. Het is dus zaak om als organisatie na te denken over wat je graag anders zou willen gaan doen met deze nieuwe mogelijkheden.

En anders gaan werken moet je niet onderschatten! Ook al kan het met Office 365 veelal makkelijker, dat wil nog niet zeggen dat medewerkers dat ook zo gaan doen. Een verandering van je dagelijkse werkpatroon vraagt inzet en een mentale omschakeling.

AVK kan je helpen bij het in kaart brengen van de de mogelijkheden van Office 365 en welke functies of Apps voor jouw organisatie gewenst zijn en waarom (of waarom juist niet).

Lees hier het Blog van Office 365 adoptiecoach Ed Hartskeerl over zijn visie op anders werken met Office 365.

De ultieme Office 365 beleving, overal en altijd!


De mogelijkheden voor samenwerking binnen Microsoft Office 365 zijn eindeloos en bieden jou en jouw collega's de beste en modernste tools van Microsoft.

 • Documenten opslaan en archiveren in de cloud.

 • Gebruik een laptop, tablet, telefoon of PC en beschik ook buiten kantoor over de volledige Office 365-functionaliteit.

 • Zowel lokaal als online documenten maken en bewerken.

 • Organiseer en voer een online vergadering vanaf iedere gewenste locatie en willekeurig apparaat.

 • Werk tegelijkertijd samen in één document met versiebeheer. Nooit meer gegevens kwijt.

 • Maak kennis met Teams, dé Office 365 app om efficiënt samen te werken en die interne e-mail overbodig maakt. Documenten, groepsgesprekken en chats op één centrale plek.

 • Manage eenvoudig projecten of (team-)opdrachten met Planner.


In deze training leer je de componenten van Office 365 effectiever inzetten


Op basis van maatwerk kunnen de volgende apps in de Office 365 training aan bod komen:

Thema's voor een Office 365 training op maat
 • Gebruikers en beheerders trainingen (kenniswerkers, team / afdeling / secretariaat)

 • Office 365 als tool voor Het Nieuwe Werken en papierloos werken

 • SharePoint online in plaats van opslaan op een netwerkschijf/share

 • Mobiele apparaten aansluiten op Office 365

 • Office migratie training met Office 365 (Word/Excel/PowerPoint/Outlook)

 • Écht samenwerken met Microsoft Teams

 • Projectmanagement met Planner

 • Samenwerken met SharePoint online

 • Eenvoudige beheerstaken en beheer tips

 • Office 365 in het onderwijs


Maatwerk Office 365 Trainingen en Workshops


Om echt effectief gebruik te kunnen maken van Office 365 bevelen wij aan om korte thema- en doelgroepgerichte trainingssessies te organiseren.

We kunnen bijvoorbeeld starten met een inspiratiesessie waarin we alle mogelijkheden van Office 365 laten zien aan een afdeling of team. Vervolgens wordt met dit team gekeken welke onderdelen voor de organisatie interessant zijn en hoe deze zijn te implementeren in de bestaande werkprocessen. Wat kan efficiënter en op welke manier? Is er behoefte om anders te gaan werken of juist niet? Deze sessie is niet noodzakelijk maar wel zeer aan te bevelen.

Daarna volgen de eindgebruikers trainingen of workshops waarin we de overige medewerkers specifiek op de gekozen onderdelen trainen. Naast klassikale trainingen bieden wij ook Office 365 eLearning aan welke wij op maat kunnen aanpassen aan organisatie-specifieke wensen.

Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk de trainingsonderwerpen op onze Office 365 à la Carte lijst. Wij helpen je graag verder!

3 beoordelingen voor Office 365 Training

 1. Anoniem

  Nuttig en leerzaam. Vooral wat betreft Word en Excel veel nieuws geleerd!

 2. Marjo Lardinois-Janssen

  Zeer leerzaam en op een prettige manier werd de lesstof behandeld, chapeau!

 3. Sandra Engels

  Ik dacht dat ik toch redelijk bekwaam was in de meeste Office programma’s maar eris kennelijk veel veranderd, zoveel makkelijkere functies :). Had ik niet verwacht. Bedankt Dick voor de zeer handige tips. Ik zie de muismat met sneltoetsen graag tegemoet.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 69,- p.p. (excl. BTW)

Inclusief naslagwerk en certificaat.

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen waarin we je vooral leren om nog slimmer te werken met Office. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…