De Excel PowerPivot en DAX Training is onderdeel van een twee-daagse training i.c.m. Excel Dashboard en Power View.
Hierin leer je gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar te brengen en daaruit de gewenste informatie te destilleren. De nadruk van de PowerPivot en DAX training ligt op het verzamelen van gegevens en relaties leggen.

PowerPivot en DAX Training op maat, afgestemd op jouw wensen

De Excel PowerPivot en DAX trainingen bestaan uit maatwerk en worden geheel afgestemd op de behoeften en verwachtingen van de deelnemers. Onze trainers en consultants zijn experts op het gebied van PowerPivot en Excel en begeleiden cursisten indien gewenst ook op de eigen werkplek.

Na het volgen van beide trainingen (deze training in combinatie met Excel Dashboard en Power View) heb je de eerste stappen gezet in het analyseren van data. Daarna kunnen we je (op maat) verder op weg helpen om je eigen data onder de knie te krijgen.

Voorkennis Excel

Om deze training te volgen dien je een (zeer) ervaren gebruiker van Excel te zijn. Je bent o.a. bekend met het bouwen van formules, het maken van en werken met (draai-) tabellen en (draai-) grafieken alsook voorwaardelijke opmaak e.d.
Bovendien moet je enig gevoel hebben met databases. Je kent het begrip databse-tabellen en bent op de hoogte van het feit dat er relaties tussen database-tabellen bestaan.

Doel van de Excel PowerPivot en DAX Training


In deze training leer je hoe je in Excel een PowerPivot kunt maken en DAX (Data Analysis Expressions) formules kunt maken en toepassen. Deze training is zeer geschikt voor “niet-IT-ers” zoals Financials en HR-medewerkers.

PowerPivot biedt een oplossing waarmee de Financial zijn eigen kentallen uit de financiële administratie kan halen. PowerPivot stelt je in de gelegenheid om betekenis uit de data te halen. De data zelf kan uit meerdere bronnen komen. Die bronnen worden in PowerPivot verzameld en aan elkaar gekoppeld. Daarna ga je met de data in Excel aan de slag om er kennis uit te destilleren.
h2>Inhoud van de Excel PowerPivot en DAX Training

De onderstaande lijst bevat slechts een indicatie van de onderwerpen die aan bod kunnen komen in de training Excel PowerPivot en DAX.

 • Wat is een PowerPivot?

 • PowerPivots maken

 • PowerPivot draaitabellen en draaigrafieken maken

 • Sparklines toevoegen

 • Filters toevoegen

 • Wat zijn DAX Functies (Data Analysis Expressions)?

 • DAX functies toepassen

 • DAX formules maken

 • Azure datamarkets

 • Links maken

 • Addendum kaarten

 • KPI's


Meer info


Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder!

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Excel PowerPivot en DAX Training” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW)

Inclusief naslagwerk en certificaat.

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen waarin we je vooral leren om nog slimmer te werken met Office. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…