AVK begeleidt jouw organisatie bij het inrichten van SharePoint. Van een plan van aanpak tot inrichten van de SharePoint site. Daarnaast bieden wij maatwerk trainingen voor beheerders en eindgebruikers.

Samenwerken in teams binnen en buiten jouw organisatie

Je kent het vast wel: je zit in een extern team, bent lid van een vereniging of platform en continu krijg je e-mails met documenten over dit onderwerp, er wijzigen contactgegevens en er zijn tal van zaken die je wel wilt delen, maar niet perse iedereen mee lastig wilt vallen per e-mail (we krijgen er namelijk al zo veel). Niet alleen jij, maar alle bestuursleden en belanghebbenden ervaren dit als last.

Als innovatieve organisatie zijn wij op zoek gegaan naar een passende oplossing die werkt en ook nog eens veilig is. Want zeg nou zelf, je wilt toch ook niet dat uw vertrouwelijke documenten via bv. Dropbox in handen komen waar ze niet thuis horen.

SharePoint biedt vele mogelijkheden voor het samenwerken in teams. Er kunnen vele verschillende oplossingen worden gerealiseerd. Met onze ervaring hebben we al meerdere afgeschermde portals (sites) gemaakt die mensen en documenten met elkaar kunnen verbinden. Zodoende is er geen gedoe meer over versiebeheer en besparen we veel kostbare tijd en onnodige communicatie.

Wat is SharePoint

SharePoint is een geïntegreerde omgeving om mensen, processen en gegevens bijeen te brengen. SharePoint wordt vaak als een raamwerk beschreven dat als basis dient voor intranet, extranet en zelfs om internetsites te maken.

SharePoint Server werkt uitstekend samen met Microsoft Office. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met Outlook een projectgebonden mailbox en agenda centraal te maken. Ook kun je samen met jouw collega’s (en externen!) tegelijkertijd en vanaf iedere locatie een document bewerken en opslaan in het online archief. Daarnaast zijn er werkruimtes waar alle documenten en presentaties worden opgeslagen die bij een project horen. Hierdoor verloopt het samenwerken makkelijker en meer gestructureerd.

Een eigen SharePoint portal voor jou inrichten


AVK biedt een uitgebreide begeleiding: van een gedegen Intake, het opstellen van een plan met gewenste functionaliteiten en het inrichten van de SharePoint omgeving, tot het trainen van jouw eigen beheerders, eindgebruikers en helpdesk.

Hoe ziet zo’n SharePoint project er uit?

  • Kort vooronderzoek en uitgebreide intake

  • Uitwerking en realisatie, conform het vooronderzoek

  • Oplevering

  • Finetuning


Vooronderzoek; een uitgebreide intake

Op basis van een uitgebreid intake gesprek wordt besproken hoe jouw vraagstuk opgelost kan worden in SharePoint. Wat moet er in SharePoint door ons voor jullie worden gemaakt en welke trainingen zijn noodzakelijk. In referentietrajecten zijn door onze innovatiecoaches dagdelen georganiseerd waar beslissers en/of gebruikers in dit stadium een presentatie krijgen zodat men kan zien wat er mogelijk is.

Vaak komt men tijdens de presentatie al op goede ideeën door de vele mogelijkheden die getoond worden. De ideeën worden dan meteen besproken en kunnen eerst in een testomgeving worden ontwikkeld en verder uitgewerkt. Punten van aandacht zijn onder meer; heb je al een website en wat is de rol van deze website; wat is de beoogde planning; hoeveel beoogde gebruikers moeten kunnen inloggen; welke gegevens moeten aan wie ontsloten worden; wat zijn de beveiligingswensen; wie gaat de content beheren; wie gaat de techniek beheren.

Sharepoint trainingen


Onze op maat gemaakte trainingen, die in overleg 1 of 2 dagdelen duren, kunnen één op één of in teamverband worden verzorgd. AVK biedt je een totaalbegeleiding van Roadmap sessies tot eindgebruikers trainingen. Daarnaast zijn onze trainers gecertificeerd door Microsoft.

Download de trainingsbrochure of kijk bij SharePoint Trainingen.

Meer informatie


Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “SharePoint inrichten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Prijzen worden berekend op basis van maatwerk.
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, wij helpen je graag verder!

Andere suggesties…

Andere suggesties…