Papierloos Werken is de basis voor Het Nieuwe Werken. Welke technologie gebruik je en hoe implementeer je papierloos werken succesvol in jouw organisatie of op jouw afdeling. In de training Papierloos Werken krijgen (middel-) managers informatie over alle aspecten van Het Nieuwe Werken, inclusief instrumenten om direct te starten met papierloos werken.

Training Papierloos Werken

Ondernemingen en (overheids-)instellingen proberen steeds weer de efficiency en kwaliteit van hun diensten te verbeteren. Dat heeft twee grote voordelen:

 1. de kosten worden lager en;
 2. de klanten blijven tevreden

Vaak heeft dit streven een behoorlijke impact op de manier waarop wordt gewerkt. Het papierloze kantoor is een doel dat steeds meer realiteit wordt, onder andere door de invoering van Het Nieuwe Werken.

Zowel uit onderzoek als uit praktijkervaringen wordt duidelijk dat de rol van de leidinggevende cruciaal is voor een succesvolle omschakeling naar Het Nieuwe Werken. De leidinggevende stimuleert de manier waarop teamleden samenwerken en de manier van leidinggeven is in hoge mate bepalend voor de werkcultuur binnen de afdeling.

De weg naar een andere manier van werken is een intensieve reis die je nú gaat starten. Hoe je daarbij bij voorkeur jouw hele afdeling als reisgenoten meeneemt, vormt de essentie van deze training.

Papierloos Werken vormt de basis van ‘Het Nieuwe Werken’

In de training Papierloos Werken maak je kennis met alle onderwerpen die een rol spelen bij Het Nieuwe Werken. Niet alleen weet u na afloop welke ontwikkelingen relevant zijn, je kunt ook het voortouw nemen in het vormgeven van Het Nieuwe Werken voor uw eigen afdeling. Je stimuleert jouw medewerkers om kennis te delen, bijbehorende documenten nog slechts digitaal te bewaren en je biedt mogelijkheden om noodzakelijke informatie altijd en overal beschikbaar te hebben.

Je hebt zicht op de wettelijke grenzen ten aanzien van het bewaren van documenten, je kent de verschillende toepassingsmogelijkheden van de nieuwe technologie en nog veel meer.  Daarnaast herken je de motivatie van jouw medewerkers om wel of juist niet actief mee te willen werken in een papierloos kantoor en weet je hoe je hiermee moet omgaan.

Wat de training Papierloos Werken je oplevert

In 1 dag bieden wij je alle antwoorden op de vragen die je hebt met betrekking tot Papierloos Werken en Het Nieuwe Werken. Daarnaast krijg je instrumenten aangereikt voor jouw eigen succesvolle implementatie, te beginnen bij jouw eigen afdeling. Kennis delen en kennismaken in een interactieve bijeenkomst binnen een setting van maximaal 15 deelnemers.

De training stellen we op maat samen, specifiek toegespitst op jouw organisatie. Enkele van de hoofdonderwerpen:

 • Maatschappelijke ontwikkelingen: overzicht en impact.

 • Consequenties voor:

  • Structuur en inrichting organisatie

  • Vormen van samenwerking

  • Motivatie en mindset

  • Leiderschap • Mogelijkheden, twijfels en valkuilen.

 • Winst van HNW in een papierloos kantoor.

 • Wettelijke (on)mogelijkheden:

  • Rechtsgeldigheid van E-mails, digitale handtekeningen, enz.

  • Betrokkenheid en rol van medezeggenschap

  • Digitale duurzaamheid • ICT ontwikkelingen.

 • Grenzen stellen, vertrouwen en loslaten.


Maatwerk in-company training


AVK is gespecialiseerd in op maat gemaakte trainingen bij jou op locatie. De exacte inhoud van de Papierloos Werken training wordt in overleg met jou en jouw team samengesteld.


Wij bieden maatwerk thematrainingen voor alle afdelingen in uw organisatie. Onderwerpen uit de verschillende 'Het Nieuwe Werken'-trainingen zijn onderling uitwisselbaar. Je hebt dus altijd de juiste training voor jezelf, jouw organisatie, team of afdeling.

Waarom trainen bij AVK?


Het Nieuwe Werken is behoorlijk populair geworden de laatste paar jaar sinds de opkomst van mobiele apparatuur. AVK is echter al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in innovatief werken op kantoor.

Onze trainers Marianne H.M. Smits en Bouke van Kleef hebben onder andere nauw samengewerkt bij diverse innovatieve projecten waaronder Het Kantoor van de Toekomst. Als consultant zijn zij betrokken bij enkele van de grote pioniers in Het Nieuwe Werken.

Daarnaast zijn zij auteur van diverse boeken en vakblad artikelen. Onze trainingen zijn van hoge kwaliteit en worden ook zo beoordeeld door onze cursisten. Een enthousiaste en bezielende training, afgestemd op de wensen en verwachtingen van de deelnemers.

Meer informatie


Download de brochure Het Nieuwe Werken Trainingen voor meer informatie over onze verschillende trainingen rondom het thema 'Het Nieuwe Werken'.

Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.

1 beoordeling voor Papierloos Werken Training

 1. Sandra Melenhorst – Sr. Adviseur – Gem. Delft

  Praktisch, toepasbaar en to the point. Ga zeker werken met de tablet en papierloos vergaderen toepassen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW)

Inclusief naslagwerk en certificaat.

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen waarin we je vooral leren om nog slimmer te werken. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…