Nieuwe functies in Microsoft Teams

nieuws-in-teams.jpg

Teams is in korte tijd razend populair geworden, en wij vinden dat niet vreemd!

Onlangs heeft Microsoft de Teams app van een aantal nieuwe functies voorzien. In dit blog willen we er een paar aan je voorstellen.

De eerste nieuwigheid is dat je in een 1 op 1 chat nu ook een bericht kunt liken. Bovendien kun je een chat verbergen als je deze niet meer nodig hebt. De inhoud van de chat blijft echter bewaard en zal bij een zoekopdracht weer getoond worden.

teams 01

Een volgend nieuwtje is dat je nu in chatberichten een hyperlink kunt invoegen.
Selecteer de tekst, druk Ctr+K en typ een adres in .

teams 02

Bij het online vergaderen via Teams zijn ook wat veranderingen doorgevoerd. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de browser deel te nemen aan een vergadering, handig als je even geen toegang hebt tot de teams app. In Edge kun je audio, video en schermdelen gebruiken, in Chrome is de video optie op moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Maar de beste toevoegong is dat je nu kunt vergaderen met iemand van buiten de organisatie. Dat kan nu met Anoniem deelnemen. Deze persoon ontvangt de uitnodiging via e-mail en kan deelnemen aan de vergadering, ook als deze persoon geen Teams gebruikt! Deze personen komen in een wachtruimte (lobby) en worden van daaruit toegelaten tot de vergadering.

teams 03

Ook handig (en al bekend vanuit Skype voor Bedrijven) is dat je nu vanuit een Teams vergadering de besturing van je pc kunt overgeven aan een deelnemer.

teams 04

Verder kun je vanuit de Teams vergadering de microfoons van individuele deelnemers of alle deelnemers dempen om storende achtergrond geluiden te voorkomen.

Je kunt in een vergadering ook inhoud delen. Dat kan je bureaublad zijn, maar als je niet wilt dat anderen je hele bureaublad kunnen zien of bijvoorbeeld e-mailmeldingen die binnenkomen, kun je ook alleen openstaande applicaties delen. Deelnemers zien dan alleen die applicatie en verder niets.

teams 05

Een andere nieuwe optie is de keuze die je krijgt als je aan een kanaal een OneNote tabblad toevoegt. Je kunt een heel nieuw notitieblok aanmaken, een bestaand notitieblok toevoegen of een link naar een bestaand notitieblok gebruiken (dit notitieblok moet wel op SharePoint of OneDrive voor Bedrijven staan).

teams 06

Ook leuk: je kunt nu in een conversatie rechtstreeks gegevens van een andere app opnemen, zoals bijvoorbeeld de “Weather” of Youtube app.

teams 07

De drie puntjes in de navigatiebalk geven nu toegang tot een aantal veel gebruikte apps zoals de Planner, OneNote, Who en Streamen (voor Video’s).

teams 09

De “who” app is erg handig om in je organisatie inzicht te krijgen in vragen als Wie doet wat, wie werkt met wie, wie heb ik gemaild over enz.

teams 10

De laatste nieuwe functie is de vernieuwde zoekfunctie in Teams. De zoekbalk staat nu boven in de menu balk. Door in de zoekbox een “/” of “@”te typen, kun je kiezen uit een aantal voor gedefinieerde (zoek) opdrachten. Zo kun je zoeken naar Bestanden, ongelezen activiteit, nieuwe functies in Teams, vermeldingen of zoeken in andere apps.

teams 13

Kortom, weer een hele verzameling nieuwe en handige functionaliteiten die het werken met Teams nog plezieriger maken!
Ik wens je dan ook veel werkplezier.