Mobiel en flexibel werken is tegenwoordig de maatstaf. Medewerkers hebben de beschikken over een keur aan apparaten die het mogelijk maken om waar en wanneer dan ook te kunnen werken. Organisaties kunnen er voor kiezen om medewerkers met hun eigen (privé) hardware aan de slag te laten gaan (BYOD – Bring Your Own Device) of dat medewerkers kunnen kiezen uit een vaste set apparaten van de zaak (Choose Your Own Device). Maar hoe zorg je ervoor dat al die apparaten op een veilige manier zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk of cloud?

Het plannen en realiseren van een BYOD/CYOD beleid eindigt in ieder geval niet met een papieren beleidsstuk. Je wil de gebruikers bewust maken van de regels en risico’s en zorgen dat hun gedrag daar op aangepast wordt. En gedragsverandering gebeurt niet vanzelf.

Maatwerk BYOD / CYOD training

Op basis van een uitgebreid intake gesprek wordt een maatwerk trainingsprogramma samengesteld. In referentietrajecten zijn door onze innovatiecoaches dagdelen georganiseerd waar gebruikers een groepstraining met een bepaald thema en of een bepaald type apparaat kunnen volgen. Het bundelen van thema’s en apparaat types zorgt voor focus tijdens de training en enthousiaste gebruikers die weten wat de risico’s zijn en op een bewustere manier digitaal kunnen werken.

Training voor veilig zakelijk gebruik van eigen tablet, smartphone of laptop


Of de apparatuur nu privé is of van de zaak, de omgang met bedrijfsgevoelige informatie en verbinding met het bedrijfsnetwerk vereist meer dan alleen maar wat aangepaste instellingen. Duidelijke spelregels en gedegen kennis van de risico's (denk aan onbeveiligde wifi of bijvoorbeeld een datalek) zijn de basis van veilig digitaal werken. Onze AVK Coaches zijn in staat om het IT beveiligingsbeleid van de organisatie op een inspirerende en didactisch verantwoorde manier over te brengen op de medewerkers collega's. Vanuit onze didactiek 'slimmer werken' hebben wij een gebruikerstraining ontwikkeld die je flexibel en op maat kunt afnemen.

Onderwerpen BYOD / CYOD training


Een BYOD / CYOD training wordt op maat gemaakt en behandeld de in overleg bepaalde onderwerpen. Enkele voorbeelden hiervan:

 • Communiceren van de spelregels voor zakelijk gebruik van privé apparaten

 • Tips en tricks voor veilig gebruik van een privé tablet (IOS, Android of Windows)

 • Tips en tricks voor veilig gebruik van een smartphone

 • Instellingen om gebruik te kunnen van zakelijke toepassingen op jouw eigen apparaat zoals: VPN, e-mail, contacten en agenda synchronisatie, gebruik van Wifi, gebruik van de App Store

 • Spelregels omtrent gebruik van de cloud binnen de organisatie uitdragen; to Cloud or not to cloud

 • Beleid voor privé gebruik

 • Effectief omgaan met de privé/werk balans

 • Tips en tricks voor zakelijk gebruik

 • Papierloos vergaderen met jouw eigen tablet


Meer informatie over de BYOD / CYOD trainingen


Onze trainingen worden op maat gemaakt en geheel aangepast aan de wensen en behoeften van jouw organisatie.


Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Download de brochure Security Awareness en BYOD of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder!

3 beoordelingen voor BYOD / CYOD Training – Veilig mobiel zakelijk gebruik

 1. C. de Veer

  Professioneel aangepakt van begin tot einde. Goede intake, duidelijk beleid samen opgesteld en geintroduceerd aan de medewerkers. Door het samen uitwerken is de acceptatie volgens mij erg hoog en denk dat we zo beter en veiliger digitaal kunnen werken. Bedankt Bouke en we zullen in de toekomst zeker weer aan AVK denken!

 2. Jacques de Groot

  Dankzij de training duidelijke afspraken kunnen maken met personeel voor veilig gebruik van de verschillende hardware. Waren toch behoorlijk wat punten waar wij niet aan gedacht hadden. Complimenten voor de trainer.

 3. Johan Yperlaan

  “Was een interessante bijeenkomst. Prima en goed georganiseerd. Duidelijke verhalen van de sprekers! Heb ook weer een nieuwe impuls gekregen om Sharepoint op te pakken! “

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW)

Inclusief naslagwerk en certificaat.

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen waarin we je vooral leren om nog slimmer te werken. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Andere suggesties…

Andere suggesties…