Een teamuitje… Zinloos, nuttig of noodzaak?

Teamuitje-bedrijfsuitje.jpg

Wat is het belang van een teamuitje, wat schiet je er mee op en wat is dan een ‘passend’ bedrijfsuitje?

Sommigen geven aan dat werk bedoeld is om gewoon te werken, een uitje doen ze wel met familie of vrienden. Wat is eigenlijk het belang van een bedrijfsuitje? En.. hoe vind je een passende activiteit in een woud van aanbieders van bedrijfsuitjes?

Verbinding

Een teamuitje kan goed bijdragen aan de verbinding binnen het team. Teamleden leren elkaar kennen buiten het werk en vaak heeft dat een positieve invloed op de sfeer binnen de bedrijfsmuren. Medewerkers voelen zich hierdoor vaak meer verbonden met de organisatie en dus doen ze vaker een stapje extra. Deze medewerkers blijven langer werken en zijn ondernemender. Ze zorgen bovendien goed voor elkaar, omdat ze zich onderdeel voelen van een geheel. Een gevoel dat met werken alleen vaak moeilijk te realiseren is. Denk maar eens aan de collega’s waarmee jij het goed kan vinden, vaak weet je veel meer van elkaar dan alleen ‘hoe iemand werkt’.

Uitdaging

Toch is het in ons nuchtere landje vaak best lastig om iets passends te vinden. Want wat ga je doen met jouw collega’s buiten werktijd? De verschillen in behoeftes zijn vaak groot. En tijdens een uitje worden bestaande verhoudingen, structuren en hiërarchie vaak behoorlijk op de proef gesteld. De bekende werk-kaders vallen immers weg. En hoe maak je een goede keuze tussen paintballen, borrelen of een workshop ‘story telling’. Waarom zou je überhaupt moeite doen om iets te organiseren? Kunnen we niet gewoon een hapje eten na het werk of, lekker praktisch en goedkoop, gewoon samen lunchen in het bedrijfsrestaurant?

Keiharde noodzaak?

Laten we eerlijk zijn, een bedrijf kan prima draaien zonder gezellige teamuitjes. Het zal zeker bijdragen aan de onderlinge verhoudingen, maar een bittere noodzaak is er niet. Ooit is het uitje uit Japan komen overwaaien, waar medewerkers bij bosjes neervielen vanwege hun knoertharde werk-ethos. Een (wekelijks!) uitje was noodzaak om even te ontspannen. Zo’n noodzaak kennen we in Nederland niet. Toch zit er zeker waarde in zo’n uitje. Zeker als je nut, noodzaak en gezelligheid goed weet te combineren. Hoe zou het zijn als het jaarlijkse uitje door iedereen wordt gezien als een aanjager voor een betere samenwerking, de team attitude en ‘team ontwikkeling’? Maar een teamuitje waar medewerkers blijvend van profiteren bestaat dat?

Breek los van de sleur en doe echt even iets anders

Een uitje kan echt van toegevoegde waarde kan zijn, daar geloof ik heilig in. Dan is het wel nodig om iets te kiezen wat zowel leuk als leerzaam is. Omdat hier weinig van te vinden was, hebben we zelf een uniek concept ontwikkeld. Een co-creatie in optima forma. Het perfecte teamuitje, daar zijn we zelf in ieder geval van overtuigd. Gelukkig horen we het ook van anderen. Dit uitje is een unieke combinatie tussen ontspanning, inspanning, ervaren en leren. Een Escaperoom Team Challenge in de best gewaardeerde escaperoom van Nederland, Sherlocked Amsterdam!

Inspanning, reflectie en ontspanning

Samen met jouw teamgenoten onderga je twee keer een escaperoom sessie. We kijken naar de samenwerking, communicatie en sfeer met video-opnames en tussentijds krijg je een masterclass die totaal toegespitst is op de ervaringen uit de eerste sessie. En natuurlijk een lekkere lunch gecombineerd met een wandeling in hartje Amsterdam. In de middag breng je het geleerde in de praktijk in een tweede escaperoom en kun je, als je nog niet genoeg van elkaar hebt, afsluiten met een heerlijk hapje in een van de nabijgelegen restaurant.

Blijft de vraag: Waarom nog moeite doen om zo’n teamdag of uitje te organiseren? Als je alleen maar een belletje hoeft te plegen naar AVK en een datum in te plannen? Mail of bel ons even. Als je wilt denken we bovendien graag met je mee om de sessie aan te laten sluiten op jullie specifieke teamuitdaging. Of bekijk een van onze andere (maatwerk) teamdagen.

Teamdag Escape room team challenge    Teamdag future proof professional    teamdag

P.S.  Sherlocked was een van de eerste escaperooms van Nederland en momenteel de hoogst gewaardeerde! Zie hier het fragment bij ‘De Wereld Draait Door’  en de TED-talk van de oprichter Victor van Doorn.

Een gedachte over “Een teamuitje… Zinloos, nuttig of noodzaak?

Reacties zijn gesloten.