SharePoint tip: Een eigen Lijst maken

Blog-SharePoint-.jpg

Maak lijsten in SharePoint ipv Excel en werk met meerdere mensen tegelijk!

Een lijst bevat diversen kolommen en records (Rijen) met informatie. Bijvoorbeeld een lijst met klanten, leveranciers of contacten. Een lijst met alle uitgegeven briefnummers, een lijst met wat er nog gedaan moet worden zoals de takenlijst.

Een lijst is vaak een overzicht waarin meerdere mensen moeten kunnen kijken/lezen maar liefst ook kunnen werken/wijzigen. Lijsten maak je vooral in Excel waarschijnlijk? Als je met meerdere personen en op diverse apparatuur zoals een smartphone, tablet, of pc/laptop met lijsten tegelijk wilt kunnen samenwerken is een SharePoint lijst ideaal. Zeker als je deze lijst zelf samenstelt of weet dat je de huidige Excel lijst kunt importeren.

Hieronder een voorbeeld van een standaard taken lijst in SharePoint.

sp-lijst

Hieronder een voorbeeld van een zelf gemaakte lijst in SharePoint om bijvoorbeeld briefnummers bij te houden en uit te kunnen geven.

sp-lijst2

In een lijst zijn net als in Excel vele kolommen te maken die een bepaalde inhoud afdwingen zoals valuta, getallen, tekst, of zelfs keuze lijsten. Zo kan je dus alle lijsten maken die handig binnen uw afdeling door meerdere mensen tegelijk te gebruiken is.

sp-lijst3

Ook is het mogelijk om een berekening door SharePoint in je lijst te laten maken.
Hieronder het voorbeeld waarin de stuksprijs wordt vermenigvuldigd met het aantal. Onder ‘totaal’ zie je dat het uitgerekend is.

sp-lijst4