Live Leren – Een nieuwe ervaring

Live leren met AVK

Ook AVK is per direct overgestapt naar “Thuiswerken”. Dat deden we al veel, zowel het voorbereiden op trainingen als het verzorgen van trainingen via Skype en later via MS Teams. Maar nu door het Corona virus steeds meer mensen thuis werken en onze agenda’s normaliter gevuld zijn met trainingen op locatie, verzorgen we die nu dus ook vanuit huis.

Maandag 16 maart 20.00 uur hebben we een gratis Webinar verzorgd “Op afstand lesgeven voor scholen” zodat we hen snel konden helpen met de mogelijkheden van MS Teams op school. Zo kunnen zij ook snel het werk weer oppakken.

Een Webinar of inspiratiesessie is meer een presentatie, zonder oefeningen voor de deelnemers. Er kan dus meer verteld/behandeld worden in een korte sessie. Er kunnen overigens wel vragen worden gesteld aan de trainer. Bij een training gaan de deelnemers zelf ook aan de slag met oefeningen die eerst worden uitgelegd en dan door de deelnemers kunnen worden gedaan.

Nadat de regering afgelopen zondag had besloten dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet gaan werken, zijn we direct korte trainingen gaan schrijven die we via Live Leren aanbieden op onze site. Onze doelgroep waren altijd organisaties maar omdat mensen nu thuiswerken richten we ons ook op het individu en is het ook voor 1 persoon betaalbaar om een training te volgen. Begin deze week heb ik al een testrun mogen maken met de training “Op afstand samenwerken met MS Teams”. Dit werd uiteindelijk een 1 op 1 training. Heel leuk om te doen en extra veel aandacht.

Buiten MS Teams hebben we aparte software aangeschaft om de vele trainingen te kunnen aanbieden. Het is weer een hele nieuwe ervaring voor de meeste deelnemers en voor ons ook een beetje omdat je nu elke dag vanaf thuis werkt en geen files en parkeerproblemen of overnachtingen hoeft te regelen. Hierdoor kunnen we het ook voordeliger aanbieden!

Live leren, hoe doe je dat?

Hoe gaat dat dan? Deelnemers schrijven zich in op onze site voor een training van meestal 2 uur en ontvangen een bevestiging en een instructie hoe men straks de training kan volgen. Het is een echte training dus je doet ook mee aan oefeningen op je eigen Pc/laptop in onze Office 365 omgeving. Je hebt naast je laptop/PC en een internetverbinding zelf niets meer nodig.  Wel handig om een koptelefoon of oortjes te gebruiken waar ook direct een microfoon bij zit (krijg je meestal bij een smartphone). Daarnaast ons advies om de browser Chrome (gratis download) te gebruiken omdat deze het meest stabiel is.

Ongeveer 5 minuten voor start is de trainer online en wacht tot het tijd is om de training te starten. De trainer heet iedereen (max. 6 personen) van harte welkom, geeft even wat tips voor het Live Leren en start vervolgens met de training. Tijdens de training kun je via je microfoon (in laptop of koptelefoon) of via de chat gewoon je vragen stellen. Je hoort en ziet de trainer en die legt het programma uit, bijvoorbeeld “Samenwerken in OneDrive en SharePoint documenten”. Nadat iets is uitgelegd waarbij de trainer zijn/haar scherm deelt volgt er een oefening die je dan zelf in onze Office 365 omgeving kunt maken. Lukt het niet? Vraag de trainer of die wil helpen. Eigenlijk dus gewoon zoals het ook klassikaal zou gaan.

Een nieuwe ervaring voor velen maar heel leuk om te doen. Zowel voor mij als trainer als voor de deelnemers waarvan we al goede ervaringen hebben ontvangen zoals, “Wat fijn dat dit nu kan terwijl ik thuiswerk”, “Ik heb er nu opeens tijd voor”, Mijn werkgever motiveert mij om nu juist hier tijd in te steken” enz.

Nieuwsgierig geworden of dit ook iets voor jou is? Klik hier voor de open inschrijving sessies.

Maar je kunt natuurlijk ook een maatwerk Live Leren sessie of webinar afnemen voor jouw team of organisatie.