iPad tip: iOS 7 apps sluiten door te swipen

blog-ipad-ios7.jpg

iOS 7 apps helemaal afsluiten

Hoe zit het nu met apps afsluiten in IOS 7? De zin en onzin van het afsluiten van een app in iOS is al langer een discussie, in dit artikel wil ik daar geen aandacht aan besteden. Er zijn diverse mensen die dagelijks alle openstaande apps helemaal afsluiten. Op zich is dat dus niet nodig, maar als een app blijft hangen of niet goed opstart is het wel handig om te weten hoe dat in IOS7 makkelijker en sneller gaat.

Het afsluiten van een app in iOS 6 en lager was niet een ingewikkelde handeling, maar wel wat omslachtig. Je moest twee keer drukken op de home knop, en vervolgens in de “taakbalk” een app icoon drukken en vasthouden tot het rode stopbord verscheen. Daarna kon je per app het rode stopbord aanraken om de apps een voor een af te sluiten. Dit is in IOS 7 een stuk beter en fijner geregeld.

In iOS 7 is dat een stuk eenvoudiger gemaakt

  • Druk twee keer snel achter elkaar op de home knop (tot zover niets veranderd)
  • Als alternatief kan je op je iPad ook het multitaskgebaar gebruiken, met vier vingers tegelijk naar boven swipen over je scherm (let er wel op dat je multitask gebaren aan staan in het instellingen menu).

ipadioscloseapps2

  • Swipe de app die je af wilt sluiten omhoog

ipadioscloseapps1

  • Je kunt ook twee of zelfs drie apps tegelijk sluiten
  • Swipe met twee (of drie) vingers de af te sluiten apps naar boven toe

ipadioscloseapps3

Wel blijft het jammer dat het nog niet mogelijk is alle apps in 1 keer af te sluiten.

 

Een gedachte over “iPad tip: iOS 7 apps sluiten door te swipen

  1. Nee! erg ook.. hier heb ik zo lang naar gezocht hihi. Ik ben wel behoorlijk lang aan t swipen geweest maar alles is nu eindelijk gesloten en me iPad werkt idd veel beter nu!!

Reacties zijn gesloten.