Interactief presenteren met Office Mix

Blog-Office-Mix-.jpg

Maak je PowerPoint presentatie interactief met behulp van Office Mix

Hoe kom je aan Office Mix?

Office Mix kun je gratis downloaden en installeren via https://mix.office.com/

Nadat je Office Mix hebt gedownload en hebt geïnstalleerd, open je PowerPoint en zie je in het Lintmenu een nieuwe Tab met de naam Mix.

Office Mix lint

Je kunt gewoon een bestaande PowerPoint presentatie gebruiken of een nieuwe maken. Ik loop een aantal functies met je door:

Slide Recording, je kunt hier je presentatie opnemen voorzien van je stem, jezelf in beeld en met de pen kleuren kun je tijdens de presentatie ook tekenen op de dia’s.

Office Mix opname

Quizzes Videos Apps, zoals bijvoorbeeld een Multiple Choice Quiz waarin kijkers zelf antwoorden kiezen en een hint kunnen vragen. Vervolgens krijgen ze de melding of dit goed of fout is.

Office Mix Voeg een poll of quiz toe

Kies voordat je een quiz gaat maken eerst een dia waar je deze quiz in wilt maken. Hieronder een voorbeeld hoe zo’n Multiple Choice Quiz er dan uit kan zien.

Office Mix Poll voorbeeld

Screen Recording geeft een mogelijkheid om alles wat in jouw beeld komt op te nemen met ook weer de mogelijkheid dit te voorzien van jouw stem.

Office Mix schermopname

Het resultaat van jouw interactieve presentatie kun je vervolgens uploaden naar de Office Mix site waar je natuurlijk eerst moet inloggen met een Microsoft account of bijvoorbeeld je account van Facebook.

Office Mix uploaden

Vervolgens kun je de presentatie gaan bekijken en testen via de website om deze daarna te delen met Social media of te mailen aan een collega, cursist of cliënt. Je kunt zelf aangeven of je de presentatie public of prive maakt en diverse mogelijkheden daar tussen.

Ik heb een voorbeeld gemaakt wat je kunt bekijken op: https://mix.office.com/watch/58myegw7z7i2

Office Mix Demo

Ik wens je heel plezier met Office Mix want je kunt er echt leuke dingen mee doen. Heb je behoefte aan meer uitleg en wil je alle functies van Office Mix goed leren kennen, dan is onze korte training Office Mix misschien interessant voor je. Al dan niet in combinatie met een PowerPoint Tips en Tricks Training.