Galaxy Note tip: Werken met de handige pen

Samsung Galaxy Note met pen

De geïntegreerde pen maakt werken op deze tablet wel heel gemakkelijk!

Met de pen (of je vinger) kun je de tablet bedienen.  Met de pen natuurlijk wat preciezer.
Als je met de pen vlak boven de tablet zweeft zie je een selectie puntje waarmee je als je aan de rand van het beeld komt kunt bladeren door de diversen bureaubladen. Als je de pen gebruikt en je hand op de tablet laat rusten, weet de tablet dat je de pen gebruikt en reageert niet op je hand of vingers.

In allerlei tekst vensters (waar je normaal met het toetsenbord gaat typen) kun je nu ook kiezen om de pen te gebruiken om je tekst te schrijven. De geschreven tekst wordt meestal (afhankelijk van je handschrift) goed omgezet naar gedrukte tekst. Als ik onderstaande geschreven “Tekst voorbeeld” wil omzetten druk ik met de pen op de knop “Transformeren”.

blog-samsung-1 blog-samsung-2

Ook in het meegeleverde mailprogramma is het mogelijk om zowel het mailadres als de inhoud van de mail te schrijven met de pen. Het handgeschreven mailadres geeft dan een keuze lijst met de vraag welk mailadres u bedoeld die u vervolgens kunt kiezen. De handgeschreven tekst in het mailbericht kun je eventueel laten staan en direct mailen waardoor de ontvanger jouw handgeschreven mail ontvangt.

blog-samsung-3

De pen heeft aan de zijkant ook een knop waar je extra mogelijkheden mee kunt opvragen.
blog-samsung-4
Door op deze knop te drukken krijg je vijf keuze mogelijkheden die je weer kunt activeren door er op te klikken.

1. Actiememo

(snel even een aantekening maken op een notitie blaadje)

blog-samsung-5

2. Plakboek

(Te vergelijken met een screendump “foto van je beeldscherm” op je Pc/laptop)
Je kunt hiermee een cirkel tekenen om het gebied wat je wilt bewaren op je tablet. Bijvoorbeeld een foto of YouTube film of een website die je wilt bewaren. Een website wordt dan met afbeelding en adres (URL) bewaard zodat je deze snel kunt terug vinden en weet hoe die er uit zag. Alle foto’s die je maakt van je beeldscherm worden opgeslagen in je plakboek. Hieronder een voorbeeld van een aantal bewaarde websites en apps in het plakboek.

blog-samsung-6

3. Schrijven op het scherm

(Het is mogelijk om direct op je beeldscherm te schrijven)
Eigenlijk wordt er een foto van je bureaublad gemaakt waar je dan vervolgens op kunt schrijven.

blog-samsung-7

4. S-Finder

(Zoeken in je tablet en op Internet met handige snelle filter mogelijkheden)

blog-samsung-8

5. Pen venster

Misschien wel de leukste optie: Hiermee kun je een venster teken en een app in dit venster slepen. Het is dan mogelijk om meerdere vensters te tekenen en dus meerdere apps tegelijk te bekijken/gebruiken.

Je kunt dus een video van YouTube bekijken en direct in een ander venster een spelletje spelen of iets lezen op Internet. Als je een favoriet beeldscherm met diversen vensters hebt gemaakt kun je dit opslaan zodat je vaker met 1 klik direct deze vensters kunt opstarten.

blog-samsung-9