De iPad versus de Windows 8 Tablet

blog-ipad-ios7.jpg

Gaat de Windows 8 Tablet de iPad verslaan op de zakelijke markt?

Het grootste voordeel van de Windows 8 tablet is namelijk dat deze op Windows 8 draait. Hierdoor kan deze tablet rechtstreeks communiceren met je PC en zakelijk netwerk.

Bestanden openen, bewerken en delen gaat daardoor stukken eenvoudiger dan op de iPad. Werk je op de iPad voornamelijk met PDF bestanden die je via bv. Dropbox of per mail naar je iPad moet sturen, bij de Windows tablet gebruik je gewoon Verkenner en ga je direct naar de plek op de server waar de bestanden staan. Vervolgens open en bewerk je de documenten gewoon met Word, Excel of PowerPoint. Een kind kan de was doen…

Doordat de iPad langer op de markt is beschikt deze momenteel nog wel over betere Apps die je helpen bij papierloos vergaderen en werken. Maar daar zal bij Windows waarschijnlijk snel verandering inkomen.

Wat in ieder geval voor beide apparaten geldt: gebruikers en onder meer medewerkers van het secretariaat hebben veel baat bij een korte training waarin getoond wordt hoe je het apparaat het meest effectief inzet en hoe je omgaat met de gedeelde bestanden en de beveiliging daarvan. Dit verhoogd niet alleen de acceptatiegraad en het daadwerkelijk papierloos werken, maar zorgt er ook voor dat bestanden op een veilige manier worden gedeeld.

AVK helpt je daar graag bij met op maat gemaakte trainingen welke geheel toegespitst zijn op jouw organisatie en de gewenste werkwijze. Kijk hieronder voor meer informatie over onze tablet trainingen.